Traduceri autorizate

Inainte sa efectuati o traducere verificati daca traducatorul respectiv este autorizat pentru a efectua traduceri din limba straina respectiva. In acest fel persoana responsabila de corectitudinea traducerii si de conformitatea acesteia cu textul original este traducatorul.

Acesta este si motivul pentru care toate institutiile statului solicita ca traducerea documentelor sa fie efectuate de catre un traducator autorizat.

Pentru ca o traducere sa fie autorizata trebuie ca cel care efectueaza traducerea sa fie traducator autorizat de catre Ministerul Justitiei pentru limba straina din/in care traduce.  Traducerea se autorizeaza prin aplicarea pe traducere de catre traducatorul respectiv a stampilei si a semnaturii lui.

Lista cu traducatorii autorizati, numarul autorizatiei de traducator, precum si limbile straine pentru care sunt autorizati se gaseste pe site-ul Ministerul Justitiei. (www.just.ro)

Mai mult, pentru ca un text tradus sa pastreze intocmai sensul textului sursa este foarte important ca traducatorul sa stapaneasca domeniul respectiv.

Deci, nu este numai necesar ca un traducator sa cunoasca limba straina respectiva, este foarte important sa cunoasca si termenii domeniului din care se efectueaza traducerea. Acest lucru este posibil numai printr-o mare experienta si prin specializare in domeniul respectiv.

Noutati traduceri

04/10/2012 -  Incepand cu luna octombrie 2012 Biroul de Traduceri INOVA isi deschide un nou punct de lucru de trad ...  >> mai mult
23/08/2012 -  Incepand cu luna iunie 2012 ne-am deschis o noua locatie in Municipiul Cluj Napoca. Pentru traducer ...  >> mai mult
23/08/2012 -  Incepand cu luna mai 2012 ne-am deschis un nou birou de traduceri in Municipiul Iasi. Pentru traduce ...  >> mai mult

Servicii traduceri

Traduceri legalizate

De cate ori ati mers la judecatorie, administratia financiara, primarie, registrul comertului, banca ...  >> mai mult

Traduceri autorizate

Inainte sa efectuati o traducere verificati daca traducatorul respectiv este autorizat pentru a efec ...  >> mai mult

Facebook

Inova Creative Translations - centru de traduceri autorizate si legalizate modern care detine experienta si calificarea profesionala necesare satisfacerii nevoilor clientilor la cele mai inalte standarde.